Пеп Гуардиола определи Арсенал за фаворит

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Пеп Гуардиола сподели, че нуждата за победа на Арсенал ги прави фаворит срещу Байерн Мюнхен в сблъсъка от Шампионска лига довечера.

Въпреки, че „баварците“ спечелиха големите си мачове този сезон, мениджърът на Байерн Мюнхен заяви, че неговият тим ще бъде аутсайдер в мача довечера.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола имат 12 победи във всички турнири от началото на сезона, като са вкарали 40 гола и са допуснали само 5. Тимът от Мюнхен помни сблъсъците си с английския гранд през 2012-13 и 2013-14, като и в двата случая отбора на Арсен Венгер беше остранен от надпреварата.

2 години по-късно Арсенал са застрашени от ново отпадене от Шампионска лига, след като загубиха мачовете срещу Динамо Загреб и Олимпиакос. Въпреки негативния резултат, Гуардиола подчерта, че това само ще мотивира топчиите да спечелят мача срещу немските Шампиони.

Пеп Гуардиола

„Те имат предимство, защото трябва да победят“, каза испанеца на официалното интервю преди мача. „Предпочитам нашата ситуация, но само мога да си представя как нашите играчи биха били, ако беше обратното… те щяха да са като животни, агресивни и мотивирани…“.

„За да спечелим мача довечера трябва  погледнем от друга гледна точка, трябва да сме хитри“.

„Ествествено, че сме в много по-добра ситуация от Арсенал, но все още оставят 12 точки за взимане и ние не сме класирани на 100%. За да продължим напред в тунира, ще трябва да се изправим срешу едни от най-добрите отбори в света“, продължи Пеп Гуардиола.

„Когато правя анализ на даден отбор, аз никога не гледам класирането и на коя позиция са. Просто не ме интересува. Арсенал имат много добри футболисти и играят много техничен футбол. Тудно е да се играе срещу тях, защото всеки един играч на Арсенал притежава нужните качества за 1-1 ситуациите на терена“, допълни мениджъра на Байерн.