Оливие Жиру и Йозил върнаха надеждите на Арсенал за Шампионска лига

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Оливие Жиру и Месут Йозил изиграха едни от най-силните си мачове през сезона и донесоха победата на Арсенал в снощния сблъсък от Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен.

„Артилеристите“ надиграха категорично с 2:0 германския шампион и записаха първа победа в турнира този сезон, след като отстъпиха първите си два мача срещу Динамо Загреб и гръцкия Олимпиакос. Това бе много ценна победа да възпитаниците на Арсен Венгер, която върна надеждите на Арсенал за излизане от групите на Шампионса лига. В следващия кръг, „топчиите“ ще гостуват на Байерн Мюнхен на „Алианц Арена“.

Оливие Жиру

И двата отбора бяха активни през първата част на срещата създавайки добри положения пред двете врати. Петър Чех и Мануел Нойер на няколко пъти трябваше да покажат добри рефлекси за да запазят мрежите си чисти. Най-чистото положение в мача се откри за Арсенал в 33-тата минута, когато Тио Уолкът стреля с глава след центриране от корнер, но Нойер отрази удара по блестящ начин.

Втората част започна с натиск на гостите. Възпитаниците на Пеп Гуардиола имаха възможност да поведат в резултата след изстрели на Томас Мюлер и Роберт Левандвоски, но Чех бе на ниво.

Така се стигна до 77-та минута, когато домакините отркиха резултата чрез Оливие Жиру. Мануел Нойер сбърка при центриране в наказтелното поле и остави топката на Оливие Жиру, който с глава вкара за 1:0.

В 94-тата минута се стигна до втори гол във вратата на Байерн. Ектор Бейерин направи страхотен пробив по дясното крило и центрира топката към непокрития Йозил, който успя да се разпише. При удара му, Мануел Нойер успя да покаже отново страхотен рефлекс, но за негово съжаление топката все пак премина головата линия.

https://www.youtube.com/watch?v=X3VtKkbc1aU