Алешандре Пато пред трансфер в Анлгийската висша лига

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Алешандре Пато е на път да заиграе в Англия и да напомни за таланта си.

Забравената звезда стъпва на голямата футболна сцена в Бразилия още на 16-годишна възраст. Тогава бразилецът вкарва гол в първата минута в първия си официален мач. „Селесао“ ликува, защото вижда раждането на новата си национална звезда.

Пато прекара един сезон в Интернасионал, където има 10 мача и отбелязани 6 гола. През 2007 година младият  талант е купен от Милан за рекордната сума от € 22 милиона, което го прави най-скъпоплатеният непълнолетен футболист в историята на футбола.

Алешандре Пато

Нападателят бързо се превръща в ключова фигура на „росонерите“. Алешандре Пато отбелязва отново в дебюта си за отбора от Италия и завършва сезона с 9 гола в 18 срещи, което не е никак зле за един 17-годишен тийнеджър. Бразилецът прекарва 5 сезона под ръководствтото на Милан, преди да се върне обратно в страната си и да заиграе за Коринтианс. За 5-годишния си престой, Пато записва 117 мача и 51 гола.

Според „Дейли Мейл“ звездата е искан от редица клубове в Анлийския елит, което не е учудващо, при положение, че Пато е само на 25-години. От кандидатите за подписа на нападателя са „средните“ отбори в Премиър лийг. Интерес за играча има от Лондон, Манчестър, Уест Хям и Крисъл Палас.

Любопитно е ,че Пато излизаше с дъщерята на собственика на Милан – Барбара Берлускони, но наскоро е забелязан да излиза с албанския модел и актриса – Алмеда Абази.

В момента Пато играе за Сао Пауло. През 2012 година Коринтианс го купуват от Милан са сумата от £ 12 милиона. Нападателят не е играл за националния отбор на Бразилия от 2012, но това не му пречи да вкарва голове в местното първенство.

Вестник „Sportsmail“ го описва като опитен играч, който мое да вкарва голове. Таблоидът смята, че идването на Алешандре Пато в Англия ще е едновременно полезно както за футбола, така и за медиите и „задните страници“ на вестниците.