Шампион в редовния сезон не е гаранция за титла

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Според правилата в последните три години ЦСКА вече си гарантира сребърно отличие, печелейки редовния сезон в Суперлигата. Това в никакъв случай не означава, че армейците няма да се борят до последно да обърнат Нефтохимик по пътя към финала на първенството. В същото време обаче червените няма и да са първият тим, който ще пропусне да грабне титлата, след като е завършил първи кампанията преди плейофите.

Справката показва, че в последните 5 години Марек е единственият тим, който дублира първото място от редовния сезон с това от елиминациите. Дупничани правят това през 2013 и 2014, когато са №1 през кампанията и в плейофите. През последните два сезона обаче вече се превръща в традиция, че победителят през годината не може да стигне до златните медали. Добруджа бе шампион преди битката за титлата през 2015-а, но в крайна сметка отстъпи на Марек във финала. Нефтохимик пък спечели миналия сезон, но дори не стигна до борбата за трофея, отпадайки на полуфинал от бъдещия шампион Добруджа.
Началото на подобно развитие в Суперлигата бе поставено през 2012-а, когато Пирин Разлог бе най-добър в редовния сезон, но след скандали преди третия сблъсък за титлата с Марек в крайна сметка не излезе на терена, тъй като залата му бе наводнена и дупничани бяха провъзгласени за служебни шампиони.

ШАМПИОНИТЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ
Година Шампион редовен сезон Шампион в плейофи
*2012 Пирин Марек
2013 Марек Марек
2014 Марек Марек
2015 Добруджа Марек
2016 Нефтохимик Добруджа
2017 ЦСКА ???
*Марек печели титлата, след като Пирин отказва да играе в решителния трети финален плейоф.

bet365