Хюстън се изстреля пред Голдън Стейт с рекорд по тройки

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Портланд надви Хюстън, но оставяйки загубата на заден план, от Рокетс имат поне малък повод за радост – осигуриха си място в баскетболната история. Тексасци се изстреляха пред Голдън Стейт и вече са отборът, реализирал най-много тройки в рамките на един сезон, постижение, до което Уориърс стигнаха преди година.

Вицешампионите успяха при 1077 от стрелбите си през миналия сезон, като сториха това за пълни 82 мача. Сега обаче Джеймс Хардън и съотборниците му ги задминаха и са вкарали 1083 тройки, a им предстои да изиграят още седем двубоя преди началото на плейофите.

Така Рокетс и Уориърс са единствените два отбора от създаването на НБА насам, които успяват да преминат границата от 1000 вкарани шута от далечна дистанция в един сезон. Постигнатото от Хюстън със сигурност не е изненада, защото отборите, водени от Майк Д’Антъни винаги разчитат доста на стрелба и бърза игра.

Джеймс Хардън е отличникът с 238 вкарани тройки, следван от Ерик Гордън (231), Райън Андерсън (188), Тревър Ариза (182) и Патрик Бевърли (99).

Отборът отбелязва средно по 14.4 тройки на мач.

bet365