Хамилтън със “смесени чувства“ след победата в Канада

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Световният шампион Люис Хамилтън не се чувства напълно удовлетворен от победата си в Гран При на Канада. Пилотът на Мерцедес финишира втори в Монреал, но въпреки това се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като Себастиян Фетел получи спорно наказание от пет секунди за опасно връщане на пистата точно пред Хамилтън в 49-ата обиколка.

Започналият от полпозишън състезател на Ферари показа отлично темпо в състезанието на трасето „Жил Вилньов“ и водеше колоната от началото до края.

Четирикратният световен първенец бе на път да запише първа победа за своя тим тази година .  Поради грешката си бе санкциониран от комисарите на ФИА и трябваше да преглътне поредното разочарование в битката с големия конкурент.

„Изпитвам нещо като празно чувство, тъй като се получи страхотно състезание между два силни отбора, а накрая нещата завършиха негативно. Не исках да печеля по този начин. Исках да изпреваря Себастиян на пистата, притиснах го и той сгреши. Опитах да мина през завоя нормално, но когато той се върна на пистата веднага зае състезателната линия и това беше проблемът“, заяви Хамилтън.

Британският лидер на „сребърните стрели“ записа пета победа този сезон и общо 78-ма в кариерата си.

Той триумфира за седми път на пистата в Канада и изравни постижението на легендарния германец Михаел Шумахер.

Хамилтън увеличи преднината си в челото на таблицата, като вече има 162 точки, следван от съотборникът си Валтери Ботас с 133. Фетел е трети със 100, а талантливият пилот на Ред Бул Макс Верстапен заема четвърто място с 88.

Следващото състезание в календара на Формула 1 е за Голямата награда на Франция на 23 юни.

Залози за победа на Хамилтън можете да правите с коефициент 2.00, а вероятността Фетел да успее да изкове своя първи успех е оценена на 5.00. Евентуален триумф на Ботас на френска земя пък ще умножи залога Ви по 3.25.

В допълнение на емоциите На Живо, Вие може да гледате над 60.000 събития всяка година с услугата Пряко Предаване.