Себастиан Фетел спечели последното състезание от календара на Формула 1

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Себастиан Фетел спечели последното състезание от календара на Формула 1 преди лятната почивка, опазвайки първата си позиция от старта до финала на „Хунгароринг“. Кими Райконен финишира втори и така Ферари записаха двойна победа в Унгария.

Трети бе Валтери Ботас с Мерцедес, който получи обратно позицията си от Люис Хамилтън в последния завой от последната обиколка.

Фетел увеличи преднината си в класирането, Пол Ди Реста скочи в болида на Уилямс в последния момент, за да замести Фелипе Маса, и се представи чудесно, а Верстапен стресна Мерцедес със скоростта си в последните обиколки, но не можа да ги настигне. Състезанието беше вълнуващо, ето как се разви обиколка по обиколка:
Фетел повежда отлично колоната, силен старт и за Кими Райконен, но назад се стига до удар между двата Ред Була. И Верстапен, и Рикардо успяват да изпреварят Хамилтън, но контактът помежду им при втори завой изглежда неизбежен. Даниел се завърта при трети завой и отпада от състезанието със спукан радиатор и гума. „Някой ме удари. Този, който си мисля ли беше? Да, той беше“. От повторенията се вижда как Верстапен блокира колелата си при втори завой от вътрешната страна, а след това и лекото недозавиване не помогна. Контактът между двамата помогна на Хамилтън, който стана пети. Назад в колоната пък Джолиън Палмър вади късмет, разминавайки се с изгубилия контрол Рикардо.
На пистата има кола за сигурност, докато маршалите разчистват трасето. Докато води колоната, режисьорът продължава да показва повторения от старта. Вижда се как Хюлкенберг се докосва до Грожан при първи завой – инцидент, който стюардите ще разгледат заедно с този между двамата пилоти на Ред Бул. В петата обиколка колата за сигурност се прибира. Ферари са непобедими и в рестарта, а назад Хамилтън атакува Верстапен. Алонсо и Сайнц също са гума до гума.

В деветата обиколка Фетел записва рекорд и увеличава преднината си до 2.4 секунди пред Райконен. Стюардите отбелязват и инцидент между Сайнц и Алонсо, който също ще бъде разследван. Мерцедес карат Хамилтън да направи проверка на радиото и подозират IT проблем в гаража.
Фетел и Райконен продължават да затвърждават преднината си пред Мерцедес, а назад и двата болида на Форс Индия са под напреждение от Вандоорн с Макларън и Палмър с Рено. Мерцедес успокояват Хамилтън, че проблемът с радиото е решен. В това време стюардите обявяват, че няма да предприемат действия срещу Хюленберг и Грожан, като преди това са наказали Верстапен с 10 секунди.

В 16-ата обиколка Фетел води пред Кими с 2.8 секунди, а Ботас е на над 9 секунди дистанция. Хамилтън се оплаква, че се чувства заклещен зад Верстапен на пета позиция: „Гумите са добре, но нямам достатъчно делта, за да го настигна и да го изпреваря“.

Стюардите обявяват, че няма да има наказания за Сайнц и Алонсо. Хюлкенберг изпреварва Палмър за 11-ата позиция, а след малко става ясно, че от Рено са дали заповед двамата пилоти да си разменят местата.

„Предна лява гума бавно, но сигурно губи налягане“, казват Хаас по радиото на Грожан, а след това и го викат за смяна със софт. Французинът се връща 19-и, но късметът просто не е на негова страна: „Смятаме, че гайката на задно ляво колело не е добре завита, карай много бавно, моля“.
Грожан е вторият отпаднал пилот от днешното състезание след Рикардо. В 24-ата обиколка преднината на Фетел намалява, защото Кими започва да го настига. Но това като че ли не единственият му проблем: „Проверете волана, дърпа наляво, когато съм на правата и мисля, че се влошава“. И наистина се вижда, че Себастиан трябва да прави корекции с волана, докато Райконен го догонва. „Как е балансът, Кими?“, питат Ферари по радиото. Финландецът отговаря, че се чувства удобно и се оплаква от забавянето на темпото от страна на Фетел. Дистанцията помежду им вече е 1.1 секунди.
В 31-вата обиколка Ботас е първият от лидерите, който влиза в бокса. Преминава към гуми софт, но спирането му не е от най-бързите. Връща се пети на пистата пред Сайнц и Алонсо. Фетел също докладва по радиото, че има нужда от нови гуми.
Хамилтън влиза от четвърта позиция и получава доста по-добро обслужване от механиците си в сравнение с Ботас. Британецът също си тръгва с комплект софт и се връща зад Ботас. В следващата обиколка питстоп прави и Фетел, оставяйки Кими да води. Взима софт и се връща пред Ботас. След това идва и Кими. Добро спиране, излиза до съотборника си, но позицията е за Фетел. Райконен се оплаква по радиото, че е можел да се задържи и повече, но късно. Назад в колоната Алонсо не се е отказал да преследва Сайнц и битката им продължава до питлейна. И двамата спират едновременно. Фернандо е по-бърз, но Торо Росо успяват да изкарат пилота си пред него. След връщането им на пистата битката продължава в първи и втори завой, но Карлос не се дава.

След всичките тези спирания лидер е Верстапен, но това няма да продължи дълго, защото и той ще трябва да смени гумите си скоро, а когато влезе, ще изтърпи и наказанието си от 10 секунди. В 38-ата Хамилтън настига съотборника си, но все още не е достатъчно близо за атака. В този момент Алонсо предприема изпреварване срещу Сайнц при първи завой, който се защитава, но външната линия при втори завой е за Фернандо. Пилотът на Макларън успява и става девети.

Райконен се притеснява от темпото на съотборника си: „Той с пълна газ ли е? Защото очевидно Мерцедес ни настигат“. От Ферари му отговарят, че Фетел има проблеми. Така отборът сега е в дилема – Райконен е по-бърз, но Фетел трябва да вземе възможно най-много точки в шампионата. В това време Ботас и Хамилтън са на само 2 секунди от червените коли. „Поставихте ме под огромно напрежение от Мерцедес без никаква причина“, оплаква се Кими по радиото. Мерцедес подканят пилотите си да атакуват Ферари. Верстапен влиза в бокса и изтърпява наказанието си. Получава софт и се връща пети на пистата.

В 45-ата обиколка Ботас намалява при първи завой и пуска Хамилтън пред себе си, за да атакува Ферари. Фетел получава инструкции от инженера си да избягва бордюрите, докато Люис приближава. В това време Верстапен настига Ботас. Мерцедес уверяват Валтери, че ако Люис не се справи със задачата си, ще му върне позицията. „Не съм в най-удобната ситуация“, коментира Райконен по радиото, докато Ферари казват на Фетел натиска. „Много ми е трудно да се доближа“, пък казва Хамилтън. От отбора му отговарят, че има пет обиколки на разположение.

В 53-ата обиколка Райконен вдига темпото и стопява преднината на Фетел до 0.6 секунди, избягвайки на Хамилтън, но продължава да недоволства. „Само си хабя гумите“. Лидерите започват да затварят останалите с обиколка. Фетел е в DRS-зонта на Хюлкенберг, но Райконен не е. Верстапен прави всичко възможно да се включи в битката за подиума, но допуска грешка, а изоставането му е 12 секунди. Мерцедес казват на Люис, че му дават още 5 обиколки да изпревари Райконен, а той пита дали просто да не върне позицията на Валтери. Мерцедес му отговарят да не се отказва.

В 59-ата Хамилтън влиза в DRS-а на Кими и казва, че дебне за грешка от страна на пилота на Ферари, но тя не идва от него, а от самия Люис при пети завой.
За съжаление от надпреварата отпада героят Пол Ди Реста, който дойде да замести по спешност вчера и днес Фелипе Маса. Пол се представи добре в квалификацията и днес също не изостана драстично от останалите, но техническите проблеми на Уилямс го застигнаха.

До финала остават 7 обиколки и преднината на Фетел е секунда и половина. Назад Ботас трябва да си гледа огледалата, защото Верстапен дебне на 3.8 секунди от него. Хамилтън изостава, но Мерцедес като че ли няма да го разменят с Валтери. Макс вече е само на 1.3 секунди. Сребърните стрели предупреждават за приближаващата се опасност от страна на Ред Бул, докато Ферари окуражават Кими да не се предава.

Хюлкенберг отпада от състезанието обиколка преди финала, а Магнусен получава наказание от пет секунди, което означава, че ще изгуби две места. Ето го и карирания флаг, Фетел печели Гран при на Унгария. Райконен е втори, доставяйки първата двойна унгарска победа за Ферари от 2004 година насам. Хамилтън пуска Ботас в последния завой и му отстъпва последното място на подиума! Люис спази обещанието си. Верстапен е пети, а Алонсо е шести. Сайнц и Перес са седми и осми, а топ 10 затварят Окон и Вандоорн. Фетел крещи на италиански от радост, записвайки четвъртата си победа този сезон, увеличавайки преднината си пред Хамилтън в класирането при пилотите с 14 точки.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА УНГАРИЯ ОТ:

Петък (28 юли)

11:00- 12:30 часа – Първа свободна тренировка

15:00 – 16:30 часа – Втора свободна тренировка

Събота (29 юли)

12:00 – 13:00 часа – Трета свободна тренировка

15:00 – 16:00 часа – Квалификация

Неделя (30 юли)

15:00 часа – Състезание

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително Футбол, Баскетбол. Безйбол, Тенис, bet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.