Родман посочи разликата между Джордан и ЛеБрон

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Култовият Денис Родман стана поредната фигура, която взема страна по дискусията за набралата популярност в последно време тема относно почивката на играчите в НБА в наши дни. Петкратният шампион посочи и каква всъщност е най-голямата разлика между Майкъл Джордан и ЛеБрон Джеймс, които не спират да бъдат сравнявани години наред.

“ЛеБрон прави нещо, което Майкъл никога не е правил. Майкъл никога не почиваше. Той играеше във всеки мач. Във всеки един мач. Но сега ситуацията е различна. ЛеБрон е в позиция да изисква, защото Лигата се нуждае от него. И всички в Лигата знаят, че имат нужда от него, а точно поради това той си позволява да мрънка и да се оплаква”, каза Родман пред Бил Рейтър от CBS Sports.

“Майкъл Джордан бе синоним на “величие”, когато това беше трудно, много, много трудно. Какво направи ли? Десет поредни сезона той бе най-добрият реализатор в НБА. Десет години поред. Това беше трудно по онова време. Сега е лесно. С всички тези ш*бани “трипъл-дабъли”. Майкъл ставаше все по-здрав и по-здрав. И все по-велик и по-велик. Защото буквално бе пребиван всеки мач, а след това отиваше в залата и във фитнеса. Дори след мачове с Пистънс, когато аз още играех там”, добави още Денис.

Двуметровото крило бе част от “Лошите момчета” на Детройт в края на 80-те и началото на 90-те години, като именно те бяха едно от най-сериозните препятствия пред Джордан и Чикаго. Именно с Пистънс Родман спечели първите си две титли, а по-късно премина в Булс, където стигна до още три пръстена, вече редом до Ем Джей.

Преди време Денис отново се погрижи да попадне в центъра на общественото внимание, заявявайки, че Джеймс би бил един посредствен играч в ерата, в която той и Джордан са играли, а именно 80-те и 90-те години на XX век.

bet365