Рикардо Лукарели даде ексклузивно интервю за предаването „Код спорт“

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Рикардо Лукарели, един от лидерите на националния отбор по волейбол на Бразилия, даде ексклузивно интервю за предаването „Код спорт“. Той е от онези играчи, които мигновено пленяват любителите на волейбола. Отдавна си е извоювал място сред най-добрите посрещачи на планетата.

Очаквано, имайки предвид, че в началото на кариерата си бе близо до магьосника Жиба. Със „селесао“ има редица отличия, но безспорно най-ценното в кариерата му до момента е олимпийското злато от игрите в Рио през миналата година. Въпреки статута си на звезда, все още не е играл в нито едно от клубните първенства на Стария континент.

– Рикардо, как започна твоята приказка във волейбола?

– Винаги съм обичал да спортувам. Майка ми също обичаше волейбола. Свързан съм с играта още от времето, когато съм бил с пелени. На 13 започнах да тренирам по-сериозно и така приказката продължава и до днес.

– Защо избра този спорт?

– Практически минах през всички спортове. Открих волейбола и реших, че това е спортът, който искам да практикувам. Волейболът ме правеше щастлив и беше спортът, който в продължение на времето ми носеше най-много удоволствие.

– На колко години започна да тренираш?

– Започнах на 13. Вече 12 години играя волейбол.

– Имал ли си оферти от Италия? Там се играе най-силният волейбол.

– Да, вярно е. Имам договор за още една година в Бразилия, но бих искал да играя в Европа. Без съмнение Италия е един от главните центрове на волейбола. Имам голямо желание да играя тук. Мисля, че за личното и професионалното израстване е от фундаментално значение.

– Къде се играе по-силен волейбол?

– Вярвам, че в Европа има две-три страни, в които волейболът е на най-високо ниво. В най-добрите първенства играят най-добрите играчи. Например в Италия, Русия и други, но и Бразилия не отстъпва. Шампионатът ни е много силен и също има класни отбори.

– Как си обясняваш, че в Бразилия се раждат толкова добри волейболисти?

– Волейболът е много обичан спорт в Бразилия. Имаме много състезатели. Винаги излизат добри играчи, а и методите на тренировка допринасят в голяма степен. Това поддържа волейбола винаги на високо ниво.

– Бруно Резенде каза, че има много проблеми с клубовете в Бразилия…

– Някои отбори имаха проблеми със заплащането. Това е едно бреме, което тежи на Бразилия и волейбола. Тези случаи вече намаляха, но още не са минало за жалост. Този проблем спъва израстването на спорта, но вярвам, че ситуацията ще се подобри.

– Имаш ли идол?

– Човекът, на когото винаги съм се възхищавал за начина на игра и поведението на площадката, е либерото на националния Сержиньо. Има малка прилика с моите задачи в атака, но много харесвам стила му на игра. Без съмнение той е истински пример за подражание.

– Какво научи от легендата Жиба?

– Нямах възможност да прекарам много време с Жиба. Когато влязох в отбора през 2012 г., играх рядко с него. Нямаше как и двамата да бъдем заедно на игрището. Мурило и Данте са хората, с които съм играл по-дълго време. Били сме съотборници и на клубно ниво. Повече съм научил от тях.

– Какво е чувството да станеш олимпийски шампион на родна земя?

– Едно от най-невероятните усещания, които съм изпитвал при спечелването на най-важното състезание във волейбола. Това се случи в Бразилия, където и семейството беше до мен, за да сподели радостта ми.

– Кой е най-силният тим в Бразилия?

– В момента най-силен е Крузейро. Те са най-добри в Бразилия. Четири или пет пъти станаха шампиони. Спечелиха световното клубно първенство и шампионата на Южна Америка. От много време са на върха, но имаме и други добри отбори, които са много силни. В момента над всички е Крузейро.

– Срещу кой национален отбор ти е най-трудно?

– Няма само един отбор. Много трудно се играе срещу САЩ, Италия, Полша, Франция – все сложни съперници. Мачовете срещу тях винаги са трудни. На световното първенство и в Световната лига е тежко, например.

– Все още ли смяташ България за мощен и силен отбор?

– Да! Без съмнение. На всички постове имате качествени играчи и сте много труден опонент.

– Какво е волейболът за теб?

– Без съмнение той е моят живот.

– Луд ли си по футбола и самбата?

– Да, да в Бразилия е много трудно да избягаш от футбола, самбата и толкова известния карнавал. На практика цяла Бразилия обожава карнавала и всичко свързано с него. Направо са ни фикс идея.

– Защо няма много добре платени волейболисти?

– Защото е много голяма разликата в спонсорите. Не е като във футбола, голфа и тениса – спортове, при които спонсорите са далеч по-мощни в сравнение с волейбола. Въпреки това, в Европа ситуацията се промени. Доволни сме тук и е много по-добре, отколкото в други спортове.

– Коя е голямата ти мечта?

– Моята мечта е да играя на по-високо ниво, да продължа в националния на Бразилия, да представям моята страна и да спечелим много титли. В личен план мечтая да изградя семейство, да имам деца.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Волейбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 poker mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.