Реал Мадрид взе ценна победа с 2:1 в гостуването си на Байерн от 1/4-финала в Шампионската лига

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Отборът на Реал Мадрид взе ценна победа с 2:1 в гостуването си на Байерн от 1/4-финала в Шампионската лига на „Алианц Арена“ в Мюнхен. Германците първи откриха резултата с гол на Артуро Видал в 25-ата минута, а след това в края на първото полувреме чилиецът изпусна и дузпа. През втората част обаче гостите стигнаха до пълен обрат, а героят за „белия балет“ бе голямата звезда Кристиано Роналдо. Той изравни резултата в 47-ата минута, а в 77-ата минута вкара и втория гол за своя тим. Португалецът също така изработи и червен картон за Хави Мартинес в 61-ата минута и с това също помогна на отбора си да доминира през втората част, като Реал можеше да спечели и по-убедително, ако не бяха блестящите спасявания на Мануел Нойер.

Двата тима се захапаха здраво още от началните минути. Във 2-ата след центриране от корнер Видал стреля с глава, но твърде слабо, за да затрудни Кейлор Навас.
28

След това пък последваха добри минути за Реал. В 16-ата гостите си спечелиха фаул на добра позиция пред наказателното поле, но ударът на Кристиано Роналдо бе твърде неточен. Минута по-късно Тони Кроос отправи опасен шут, който бе блокиран. При последвалия корнер Карим Бензема стреля с глава и топката тупна коварно, след което и гредата помогна на Нойер, за да не се стигне до гол.
28

Байерн обаче бързо се окопити и в 22-ата минута Давид Алаба стреля опасно от дистанция. В 25-ата минута домакините стигнаха и до откриване на резултата. След центриране от корнер Артуро Видал се извиси и с глава простреля неспасяемо вратата на Навас. Чилиецът имаше нов шанс да отправи удар с глава в 40-ата минута, но този път доста по-неточно.

След това пък Реал имаше два добри шанса. В 42-ата минута Роналдо се освободи на границата на пеналта и стреля мощно по земя, но Нойер с блестяща намеса спаси. При корнера гостите направиха заучено разиграване и Тони Кроос стреля опасно покрай вратата.
28

В 45-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Байрен получи дузпа, след като Франк Рибери отправи удар и той бе спрян от защитник, като Никола Рицоли прецени, че е имало игра с ръка. Повторениято обаче показаха, че такава по-скоро няма. Справедливосттавсе пак възтържествува и Артуро Видал пропусна от бялата точка, като прати кълбото над напречната греда.

Реал започна ударно втората част. Още в 47-ата минута гостите организираха бърза атака, Даниел Карвахал центрира отдясно за Роналдо, който от воле прати топката във вратата за 1:1. Испанците имаха още една страхотна възможност за гол в 56-ата минута, когато Лука Модрич центрира за Гарет Бейл, който отблизо с глава не успя да вкара, като вината за това е и на Нойер, който показа блестящ рефлекс.
28

В 61-ата минута ситуацията още повече се влоши за домакините. Хави Мартинес извърши необмислен фаул срещу Роналдо в средата на терена и получи втори жълт и червен картон, оставйки съотборниците си в намален състав до края на мача.

Така Байерн бе принуден предимно да се защитава, а Реал започна офанзива в търсене на победата. В 66-ата минута Серхио Рамос стреля опасно от фаул покрай вратата. След това в 70-ата минута изстрел на Бензема с глава бе отразен от Нойер. Вратарят на германците трябваше да показва класа при още две ситуации след много опасен удар на Роналдо, а след това и при изстрел на Асенсио.
28

В 77-ата минута обаче и Нойер капитулира, а Реал стигна до втори гол. Асенсио центрира в наказателното поле за Роналдо, който от движение засече топката във вратата за 1:2, вкарвайки своя гол намер 100 в евротурнирите.

Гостите дори можеха да си тръгнат и с по-убедителен резултат, но продължиха да пропускат добри възможности до края на мача. В 80-ата минута Марсело бе изведен на отлична позиция и стреля опасно, но покрай вратата. След това и Асенсио пропусна добра възможност. В добавеното време на срещата Серхио Рамос вкара трети гол за своя тим, но той правилно не бе признат заради засада.
28

В крайна сметка обаче Реал Мадрид си тръгва доволен от Мюнхен с важна турнира победа като гост и комфортна преднина преди реванша на свой терен. Байерн пък ще трябва доста да се потруди на 18 април на „Сантиаго Бернабеу“, ако иска да играе на 1/2-финал.Нека Ви напомним, че всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.