Носиони се отказва след края на сезона

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Златният олимпийски медалист от Атина 2004 Андрес Носиони обяви, че ще се оттегли от баскетбола след края на сезона. 37-годишното крило на Реал (Мадрид) оповести решението си чрез дълго съобщение на официалния си профил в Twitter, което създаде сериозен отзвук. 203-сантиметровият аржентинец преподписа със столичани преди началото на сезон 2016/2017, а идното лято ще се сбогува със спорта точно 20 години след дебюта си като професионалист.

“Реших, че е време да узрея. Омръзна ми да обсъждам неотсъдени нарушения с реферите, не искам да ми свирят повече технически, не искам да не мога да спя заради победи или загуби. Дойде време да приключа всичко. След като е ясно, че не мога да променя темперамента си, ще се отгкажа. По собствено желание, преди да ме накарат да го направя. Живях така, както играх. Винаги бях честен. Оставях сърцето си навсякъде, във всеки един клуб. Ще си тръгна от играта така, както бих искал – състезавайки се на най-високото ниво в Европа и като част от най-големия клуб”, пише бившият играч на Чикаго, Сакраменто и Филаделфия в НБА.

“Сбъднах много мечти по пътя. Направих неща, за които дори не бих си помислил, когато започвах да играя. Не искам обаче това писмо да звучи носталгично. Играх заедно с някои от най-големите играчи в света. Играх срещу такива, които бях виждал само на снимка. Дължа благодарности на много хора. На децата ми. На любимите ми хора. На цялото ми семейство. На всички, които съм срещнал през кариерата си – съотборници, треньори, лекари, физиотерапевти. На съдиите. Които сигурно ще вдигнат купон още утре, На всички клубове – в Аржентина, Испания и САЩ. На националния отбор на Аржентина, че получих тази огромна чест да представям страната си в продължение на 15 години. Пътят беше дълъг, каменист, имаше тъга и радост. Но в едно съм сигурен – всичко си струваше”, добавя крилото.

Носиони има 514 мача в НБА и още 170 в Евролигата. С националния отбор на Аржентина има десет медала, от които най-много се откровят олимпийските злато и бронз – съответно от Атина 2004 и Пекин 2002, както и среброто от Мондиал 2002 в Индианаполис.

Може да се похвали и с три титли на Испания – две с Реал (2015, 2016) и една с ТАУ Керамика (2002), както и с трофей в Евролигата, спечелен с Реал през 2015 година, когато Носиони бе избран за MVP на Финалната четворка. През 2004 година пък бе “Най-полезен играч” на сезона в испанската Лига АСВ.

bet365