Новобранските неволи на една легенда

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Днес Дирк Новицки е може би най-великият европеец, стъпвал в НБА, но преди две десетилетия е бил просто едно неопитно момче на хиляди километри далеч от дома и дори обмисля вариант, в който да се върне в родината. Германският снайперист се преъврна в жива легенда на Далас, но по време на новобранската си кампания с екипа на Маверикс въобще не е бил толкова уверен, както признава и сега, говорейки пред TNT.

“Самочувствието ми въобще не бе високо, когато дойдох в НБА. Сега младите влизат в Лигата и се държат така, сякаш всички им дължат нещо. Аз обаче не бях такъв. Нещата не бяха розови през първата ми гоидна и дори си мислех за завръщане в Европа. Какво ли не ти минава през главата в такива моменти”, разказва близо 20 години по-късно легендарният стрелец.

38-годишният ветеран обаче намира сили да се мотивириа и да не се откаже от американската си мечта, а когато поглежда назад сега, определено изглежда, че всичко си е струвало. Новицки се превърна в едва шестият играч, преминал границата от 30 000 реализирани точки и продължава да е от огромна важност за Маверикс.

bet365