Медалистите от Рио в тройния скок в нова битка на Диамантената лига в Юджийн

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Тримата медалисти в тройния скок при мъжете от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през миналата година ще премерят сили отново на турнира от Диамантената лига Prefontaine Classic в Юджийн на 27 май. Крисчън Тейлър се завръща в Юджийн, след като постави рекорд на турнира от 17.76 м миналата година. В колекцията си той има две олимпийски титли, две световни и пет диамантени трофея. Триумфът му в Рио през миналата година го направи най-младият атлет в историята с олимпийски дубъл в тройния скок.

Това лято американецът ще атакува и световната титла в Лондон през август. Той спечели второто си световно злато в Пекин преди две години с 18.21 м, което го постави на второ място във вечната ранглиста на дисциплината. Тейлър остана само на 8 см от световния рекорд на Джонатан Едуардс.

Уил Клей (САЩ) спечели втория си сребърен олимпийски медал в Рио, след като записа личен рекорд от 17.76 м. Световният шампион в зала от Истанбул 2012 води постоянна спортна битка с Тейлър още от колежанските им години. Тейлър е категоричен водач по медали с 4 срещу 1 златни, но Клей е печелил повече състезания помежду им 19 срещу 17 за Тейлър.

Китаецът Бин Дон, световен шампион в зала в Портланд през миналата година, си осигури и бронза на Олимпийските игри в Рио със 17.58 м.

Макс Хес (Германия), който миналата година спечели европейското злато в Амстердам на открито само на 19 годиини, също ще бъде сред участниците в Юджийн. Той започна много силно 2017-а, поставяйки национален рекорд на Германия в зала от 17.52 м.

Кубинецът Алексис Копейо се нареди четвърти в Юджийн миналата година. Бронзовият световен медалист от 2009 г. има личен рекорд от 17.68 м и също ще е сред участниците в САЩ.

Новата френска сензация Мелвин Рафен ще е най-младият в сектора на Диамантената лига в Юджийн със своите 18 години. Бронзовият световен медалист за юноши до 20 години постави и световен рекорд в тази възрастова граница на еврошампионата под покрив в Белград в началото на март, когато постигна 17.20 м в квалификацията.

bet365