Марк Хюз – Треньорът на Стоук Сити

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Лесли Марк Хюз (на английски: Leslie Mark Hughes) e роден на 1 ноември 1963 в Рюабон (Ruabon), Рексъм, Уелс) с прякор Спарки (Sparky), е бивш национален футболист на Уелс и треньор.

Има 72 участия в международни мачове с фланелката на Уелс с отбелязани 16 гола.

През футболната си кариера придобива широка известност най-вече с два периода на участие в Манчестър Юнайтед, но играе също и за ФК Барселона и Байерн Мюнхен. В Англия играе още за ФК Челси, ФК Евъртън и накрая за ФК Блекбърн Роувърс, където през 2002 г. приключва футболната си кариера. Тя включва 2 шампионски титли в Английската висша лига, 4 ФА къп (Купи на Англия), 3 Купи на лигата и 2 Купи на носителите на Купи.

От 1999 до 2004 е национален треньор на Уелс. Като такъв е много близо до финалите в квалификациите за Евро 2004 г.

В кариерата си като мениджър ръководи отборите на Блекбърн Роувърс и Манчестър Сити. С работата си на „Иууд Парк“ печели изключително много похвали от специалистите, което води и до трансфера му в сдобилия се с много богати собственици тим на Ман Сити.

В кариерата си е бил наставник на Фулъм и Куинс Парк Рейнджърс.

Малко след края на сезон 2012/13 Хюз е поканен да замени Тони Пулис начело на Стоук Сити. Той бързо се съгласява, определяйки „грънчарите“ като истинско предизвикателство пред него.