Люис Хамилтън спечели с лекота Гран При на Япония

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Люис Хамилтън спечели с лекота Гран При на Япония и вече докосва петата световна титла в кариерата си. Британецът вече има аванс от 67 точки пред втория Себастиан Фетел от Ферари и може да спечели шампионата още в следващия старт в САЩ, три кръга преди края на сезон 2018. Втори финишира Валтери Ботас, а трети на почетната стълбичка се качи Макс Верстапен от Ред Бул.

Даниел Рикардо, остана четвърти, а пети финишира Кими Райконен. След трагичната квалификация вчера за Скудерия и поредната груба грешка на Себастиан Фетел германецът имаше изключително тежко състезание. Той стартира осми, а след това му се наложи от последна позиция да си проправя път към зоната на точките и стигна финала едва шести.
Отборът на Мерцедес доминира в съботната квалификация и заслужено окупира първа стартова редица. Полпозишънът отново бе за лидера в шампионата Люис Хамилтън, а гърба му както обикновено на старта пази съотборникът му Валтери Ботас. Задачата на Люис в надпреварата на легендарната писта „Сузука“ бе улеснена значително от отбора на Ферари, които са единствените конкуренти на Мерцедес за титлите при пилотите и конструкторите.
Шансовете на Скудерия намаляват драстично с всеки уикенд, а днес пилотите им Себастиан Фетел и Кими Райконен дори нямаха възможност да стартират плътно зад Люис и Ботас. След тотално обърканата стратегия в заключителната част на квалификацията Кими потегли от четвърта позиция, а Себастиан бе осми, и то след като спечели една позиция заради наказанието на Себастиан Окон от Форс Индия.
На старта двамата пилоти на Мерцедес не позволиха на третия – Макс Верстапен от Ред Бул, да ги атакува и така Хамилтън поведе спокойно колоната, следван от съотборника си Ботас. Зад гърба на лидерите Фетел е под пара и от осма позиция до втората обиколка вече е четвърти.
Себастиан взе две позиции още на спирането за първи завой. Секунди по-късно четирикратният световен шампион не се забави и предприе атака срещу добре отбраняващия се Ромен Грожан. Пилотът на Хаас обаче нямаше шанс срещу германеца и така той спечели петата позиция.
В началото на втората обиколка в първия шикан Верстапен допусна грешка и бе атакуван от четвъртия Райконен. Макс както обикновено се защити агресивно и стигна до удар с Кими. От инцидента се възползва Фетел, който изпревари финландския си съотборник във Ферари и вече е четвърти зад гърба на Макс.
Болидът на Райконен пострада от контакта с този на Верстапен, но засега не се налага минаване през бокса. Съдиите на ФИА веднага започнаха разследване на инцидента между финландския ветеран и младия холандец. В 3-ата обиколка Макс получи наказание от пет секунди при минаване през бокса.
В 10-ата обиколка Фетел атакува за третата позиция агресивно Верстапен от вътрешната страна на завоя. Макс не отстъпи и се стигна до нов удар с участието на пилота на Ред Бул и болид на Ферари.
Макс отново се отърва невредим, а Себастиан се завъртя и се върна в колоната на последна позиция. С тази необмислена и ненужна атака, понеже Верстапен така или иначе имаше да изтърпява петсекундно наказание в бокса, германецът унищожи прекрасното начало на състезанието си в Япония. След като от осма позиция беше на няколко обиколки от третото място и възможност дори да доближи лидерите от Мерцедес.
В 23-тата обиколка след първите влизания в бокса за Райконен и Верстапен холандецът успя да се върне на пистата с по-късен стоп пред финландеца. Така, въпреки наказанието заради удара на Кими от пет секунди, Макс не загуби позиция спрямо пилота на Ферари.
В 24-ата обиколка първи в бокса влезе Валтери Ботас от втора позиция. Финландският пилот на Мерцедес се върна на трасето без никакви проблеми отново на второто място.
В следващата, 25-ата обиколка за нови гуми влезе и Хамилтън, който без проблеми смени сликовете си и се върна на първото място с пет секунди пред Валтери. Зад втория пилот на Мерцедес на трета позиция се намира Верстапен с изоставане от десет секунди. Четвърти е съотборникът му Даниел Рикардо, а пети е Райконен.
В 27-ата обиколка в бокса влезе и Себастиан Фетел. Германецът си беше проправил път до средата на колоната, но след смяната на гуми отново се свлече до 16-а позиция.
До 35-ата обиколка, само след осем тура, Фетел успя да спечели десет позиции и отново се върна в зоната на точките на шесто място. Германецът отново се върна зад съотборника си Райконен, но изостава от петото място с 40 секунди и по всичко изглежда, че ще завърши днешното състезание зад Кими.
До финала на надпреварата за Гран При на Япония подреждането в челото се запази. Комфортната преднина на Хамилтън се запази и британецът спечели една от най-лесните победи в кариерата си. Битката за второто място между Ботас и Верстапен продължи в последните десет обиколки до самия край.
Валтери все пак удържа атаката на Макс и финишира втори, а холандският пилот на Ред Бул се качи на третото стъпало от почетната стълбичка. Съотборникът му Даниел Рикардо остана четвърти, а топ пет допълни Кими Райконен от Ферари. След удара в началото с Верстапен лидерът на Ферари Себастиан Фетел трябваше да си проправя път напред от последна позиция и финишира шести.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.