Лицемер ли е шефът на UFC и защо още не е обявен Макгрегър – Мейуедър?

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Мегасблъсъкът между звездата от ММА Конър Макгрегър и абсолютния (бивш) шампион в бокса в леката категория Флойд Мейуедър все още не е обявен официално. Междувременно обаче медийният интерес расте, като го подхранват не само изкавания от двата лагера, а и информации от различни източници за „запазена арена“ и планове за разпределение на билетите.

Защо обаче все още не са финализирани преговорите между двете страни? Изненадващо или не, може да се окаже, че UFC са тези, които бавят официалното обявяване на най-дългоочаквания сблъсък на професионален ринг.

Председателят на UFC Дейна Уайт много бързо смени тона в изказванията си за евентуалния дуел и след като първо беше скептичен, сега „работи с всички сили“ за осъществяването му. Естествено, причината се крие в парите, като общо генерираните приходи от мача може да стигнат 1 милиард долара.
В последното си изявление пред медиите по темата (пред ESPN) Уайт заяви, че ще направи всичко възможно Конър да излезе на ринга срещу Мейуедър, защото това ще е най-големият хонорар в кариерата му.

И е прав, защото звездата от ММА може да получи дори 100 милиона долара, само че според чичото на Флойд Мейуедър – Джеф – от UFC искат да приберат 80% от хонорара на Макгрегър. Основанието е, че му „разрешават“ да се бие в различен от ММА спорт, независимо от огромния интерес. Дейна Уайт дори каза, че от бизнес гледна точка за него няма смисъл да се съгласява на мач Мейуедър – Макгрегър, но изказването на чичото на Флойд подсказва нещо съвсем друго.

„Дори само 20% от парите да отидат при Макгрегър, това ще е най-големият чек в живота му. Само че е тежко да приемеш, че ти ще положиш всички усилия и ти ще носиш на гърба си отговорността, а 80% от полагащото ти се отиват при шефовете ти. Докато този детайл не се изясни, не може да се обяви официално двубоя“, заяви Джеф Мейуедър.

bet365