Лавийени отново скача високо

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Шест седмици след като сложи край на сезона в зала заради контузия, Рено Лавийени няма как да не е оптимистично настроен за предстоящите състезания през лятото. Французинът, който е световен рекордьор и олимпийски шампион от Лондон 2012, се завърна към нормален ход на нещата и вече тренира на високи обороти, планирайки участие за страната си на Европейското отборно първенство в Лил преди да атакува първа световна титла на открито в Лондон през август.

„Мина много дълго време, откакто направих тренировъчна сесия като днес…Какво удоволствие!“, сподели във видео в социалните мрежи Лавийени.

Тази зима той пропусна възможността да атакува пета поредна европейска титла в зала на първенството в Белград, след като имаше проблеми с контузия и реши да сложи край на състезанията след само 2 старта.

„Хубавото нещо е, че завърших периода на лечение. Много съм назад в сесиите. Прекарвах толкова много време на масата за физиотепарпия. Не 1-2 часа, а от 3 до 5. Накрая не правех това, което обичам – да скачам“, каза французинът пред L’Equipe.

30-годишният французин завърши сезона в зала под №10 в европейската ранглиста с 5.71 от Клермон-Феран, но се надява лятото да е много по-успешно за него.

Появата му в Лил до известна степен почти сигурно ще гарантира на Франция максимумът точки на Европейското отборно първенство, тъй като той е печелил надпреварата в сектора за овчарски скок пет пъти: Лейрия (6.01 м, 2009 г.), Берген (5.70 м, 2010), Гейтсхед (5.77 м, 2013), Брауншвайг (5.62 м, 2014) и Чебоксари (5.85 м, 2015).

Най-голямата цел на Лавийени това лято обаче със сигурност е Световното първенство в Лондон, където ще се опита да стигне до първото си злато от планетарен форум на открито. Това е и единствената титла, която липсва в богатата му колекция. До момента на такива форуми Лавийени е печелил един сребърен и три бронзови медала.

bet365