Калгари победи Питсбърг след дузпи

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Крис Верстеег беше точен при изпълнението на дузпи за победа на Калгари с 4:3 срещу Питсбърг в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Благодарение на успеха в неделя вечер Пламъците се изкачиха на второ място в Тихоокеанската дивизия при идентичен актив с третия Анахайм, докато Питсбърг се изравни с лидера в Източната конференция Вашингтон.

Верстеег, първи изпълнител на дузпи за Калгари, преодоля технично Марк-Андре Фюри, а след това Брайън Елиът отрази удари на Евгени Малкин, Сидни Кросби и Фил Кесел. С това Пламъците спечелиха за десети пореден път в НХЛ, което е изравнен рекорд в клубната история. Предишният беше постигнат на 14-и ноември 1978-а година, когато обаче Пламъците играеха в Атланта.

Джони Годро, Дерик Енгеланд и Денис Уайдман вкараха в редовното време за Пламъците, които са равни с Анахайм в дивизията си и изостават със седем точки от лидера Сан Хосе. Малкин, Кросби и Конър Шийри вкараха за Пингвините, които пропуснаха възможност да спечелят в продължението, след като Марк Джордано напусна леда за нарушение срещу Ник Бонино. Калгари преодоля ситуация 3-4 на леда и се спаси.

Питсбърг е равен в Източната конференция с лидера в дивизията си Вашингтон, а трети е отборът на Кълъмбъс, който вече изостава само с една точка след победата с 5:3 срещу Филаделфия. Кам Аткинсън се разписа два пъти в полза на „сините“, а Брендън Дубински вкара победния гол в последната третина, за да изравни клубния рекорд по точки и спечелени мачове.

Вашингтон, Питсбърг, Кълъмбъс и Ню Йорк Рейнджърс изглеждат сигурни участници в плейофите при пълната доминация на Столичната дивизия в Източната конференция. В Атлантическата лидер е Монреал с 86 точки и девет по-малко от Вашингтон и Питсбърг. Втори е Отава с 84, а Бостън е трети с 80. Мечоците победиха с 6:3 Ванкувър, след като Брад Марчанд отбеляза три гола в последната част.

bet365