Започнаха събиране на стари смартфони за медали за Токио 2020

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Организаторите на летните олимпийски игри в Токио започнаха събирането на износени електронни устройства, които ще бъдат използвани за създаването на медалите на спортистите през 2020-а година. На церемонията за началото на кампанията, организирана в центъра на японската столица, присъстваха плувецът Такеши Мацуда и параолимпиецът Такуро Ямада.

„Това е страхотен проект, който ще превърне стария ви телефон в безценен предмет за спортистите. Най-хубавото е това, че по този начин всеки човек може да стане част от игрите“, каза носителят на четири медала от летни олимпийски игри Мацуда.

Целта на организаторите е да съберат осем тона суров метал, който ще бъде стопен до два тона чист метал. Това ще бъде напълно достатъчно за направата на 5-те хиляди отличия, нужни за награждаванията в Токио след малко повече от три години. По време на церемонията организаторите помолиха всички японци да дарят ненужните им електронни устройства, включително смартфони, дигитални камери и лаптопи. Кутиите за събиране са разположени в цялата страна и ще бъдат премахнати през пролетта на 2019-а или в момента, в който металът достигне осем тона.

bet365