Живеещият втори живот Джеймс Елингтън иска да се завърне на пистата през 2018-а

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Джеймс Елингтън си е поставил за цел завръщане към нормалните тренировки до края на годината след тежкия инцидент с мотор в Тенерифе, при който почти не загуби живота си. Спринтьорът от Великобритания счупи таз и двата си крака при ужасяващия инцидент на тренировъчен лагер през януари. Той и съотборникът му Найджъл Ливайн бяха ударени от кола на път за тренировка.

Специалистът на 100 и 200 метра Елингтън, който е ключов член в щафетата на Великобритания, твърдо е решен да поднови кариерата си през 2018 г.

„Искам да се върна на пистата следващата година. Искам да бъда на зимните тренировки през декември. Ако искински вярваш, можеш да направиш почти всичко в рамките на разумното. Ако няма никакви сериозни остатъчни наранявания, не се съмнявам, че ще се върна. Ще се лекувам и ще стана силен отново“, каза Елингтън в интервю за Guardian.

Спринтьорът се върна и към най-ужасните мигове – моменти след катастрофата: „Носехме каски, но въздействието беше толкова силно, че окото ми се нарани и главата ми се сцепи. Кръвта тръгна по мен. Загубих шест пинта и половина кръв същата нощ. Опитах се да се мръдна, защото исках да се уверя, че не съм парализиран. Чувствах болката. Единственото нещо, което държеше кракът ми цял, беше мускулът. Костите бяха изчезнали. Лежахме там 40 минути и си мислех: ‘Може и да не оцелея. Беше странно, но бях спокоен.'“

„Започнах да се тревожа, защото се чувствах слаб и заспал, което беше резултат от шока и загубата на кръв. Говорех на Найджъл през цялото време, но не можех да го видя, тъй като бях по гръб. Можех да видя само краката си, които бяха на каша – все едно някой ги е счупил с гигантски чук. След време някой спря и сложи одеяло върху мен, защото треперех. Обадиха се на линейка, но аз ставах все по-слаб. Мислех си: ‘Трябва да остана жив. Не заспивай…’. Винаги съм ценял живота, но когато си толкова близо до това да си заминеш от този свят, това ти дава съвсем различна гледна точка. Трябва просто да се наслаждаваме да живеем“, добави още спринтьорът.

bet365