Григор Димитров тотално обезличи световния номер 8 Давид Гофен

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Григор Димитров изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и по изумителен начин тотално обезличи световния номер 8 Давид Гофен във втори мач от група „Пийт Сампрас“ на Финалите на АТР. Хасковлията разнищи по крайно категоричен начин белгийския си съперник с 6:0, 6:2 за едва 74 минути игра,

с което става вторият сигурен полуфиналист в турнира в „О2 Арена“ в Лондон след Роджър Федерер.
Естествено, Григор не бе безгрешен, но бе непоколебимо ефективен с 57% вкаран първи сервис, 85% и 55% съответно спечелени точки от първо и второ подаване. 17-те му уинъра бяха далеч повече от 8-те на Гофен, който пък особено в първия сет бе тотално неузнаваем и завърши двубоя с цели 24 непредизвикани грешки срещу 9 на сметката на българина.
В крайна сметка Димитров не просто заслужи победата, но и до голяма степен неутрализира силните страни на съперника си, рано-рано постави под напрежение неудобните му такива, с което съвсем го извади от ритъм.
Това е общо четвърта победа над Гофен в актива на Григор и трета през тази година – другите бяха на Australian Open 2017 (четвъртфинал), АТР250 в София 2017 (финал) и US Open 2014, като единственото поражение е в три сета на четвъртфинал в Ротердам. Следващият двубой от група „Пийт Сампрас“ е в 22 часа между Пабло Кареньо-Буста (резервата на Рафаел Надал) и Доминик Тийм.
Телевизията, която държи правата за излъчване на Финалите на АТР – Sky Sports – определи Димитров за фаворит (заедно с Рафаел Надал) за класиране на полуфиналите и въпреки че дебютира и имаше нервни моменти в първия си мач, хасковлията по категоричен начин оправда очакванията към себе си.

Първи сет
Малко преди двамата да започнат двубоя официалният акаунт на АТР в „Туитър“ публикува статистиката, че от втори сервис Григор Димитров печели най-голям процент точки, когато пласира топката в „дюс корта“ (дясната страна от половината на всеки играч).

Григор бе убедителен и разнообразен в избора на сервисите си при първото си подаване и го спечели без проблем, като доминираше и в кратките, и в дългите разигравания – 1:0. Хасковлията демонстрира страхотен ретур в следващия гейм – или правеше уинър по обратния диагонал, или поставяше под напрежение форхенда на Гофен и провокираше грешки от по-неудобната страна на белгиеца. Така се стигна до два ранни шанса за пробив и се възползва от втория, правейки перфектно разиграване, в което се защити отлично с форхенд по диагонала и след това завършвайки с пусната топка на мрежата – 2:0!
Дори и поддържайки само 50% първи сервис, Григор затвърди по категоричен начин и продължи страхотния старт на мача в „О2 Арена“. Димитров не спираше и да тормози опонента си с дълбоки ретури, като с подсечените си бекхенди отново караше Гофен да бърка от форхенд и именно така се стигна до дюс. Хасковлията си издейства и още един брейкбол след нов удар в мрежата на белгиеца, който бе отразен, но после пък Гофен му подари нов (четвърти в мача) с двойна грешка. Геймът се проточи, белгиецът продължаваше да се бори, отразявайки трети пореден шанс за пробив, но при четвъртия и късметът му обърна гръб, като мрежата помогна на хасковлията да поведе с 4:0.
Гофен ставаше все по-видимо нервен, а когато Григор затвърди на нула за 5:0, бе спечелил 25 точки от разиграни 35. 13-aта непредизвикана грешка на белгиеца (предимно от форхенд) доведе до сетбол за Димитров при 30-40 в шестия гейм, а страхотен форхенд-уинър по правата (5-и в мача) доведе до немислимия преди началото резултат 6:0 за 27 минути.
Втори сет

Красив бекхенд-уинър по правата и първи ас на хасковлията бяха най-важните моменти от първото му подаване във втория сет (отделно само 3 загубени точки от сервис в двубоя), с което той поведе с 1:0. Припряният белгиец вече нижеше грешки и от бекхенд страната, а в комбинация с двойна грешка и нов форхенд-уинър на Григор се стигна до 15-40.
Още една двойна грешка доведе до 2:0 в полза на Димитров, а публиката в залата вече почваше да мърмори от очевидния срив на Гофен и липсата на каквато и да е интрига. В интерес на истината, белгиецът направи далеч по-добре насочени и по-дълбоки удари в следващия гейм, а Димитров направи две нетипични грешки и се стигна до първи шанс за пробив на световния номер 8. Красиви разигравания от основната линия обаче все пак наклониха отново везните в полза на безмилостния Григор – 3:0.
Гофен най-накрая материализира добрата си игра от последните десетина минути и все пак откри сметката си – 3:1. От пробива на хасковлията нататък е важно да се отбележи, че все пак белгиецът повиши нивото си и започна повече да прилича на себе си, като изчисти играта си от безбройните грешки.

Димитров при 0-30 леко се издразни, защото съдията му отправи официално предупреждение, тъй като треньорът Даниел Валверду е бил отправил някакъв тип инструкция към него от трибуните („използвай форхенда си“). Григор обаче повиши темпото и с доста по-солиден сервис обърна до 40-30. Странно решение на Димитров да атакува бекхенд-ъгъла на Гофен при свободна права след апроуч обаче доведе до минаващ удар и 40-40. Въпреки не малкия брой грешки и сериозната продължителност на гейма (10 минути) хасковлията не допусна пробив и поведе с 4:1.

Гофен показа частица от класата си при следващото си подаване, като все пак, Григор направи бекхенд-уинър по правата, за да се отчете – 4:2. Димитров запази самообладание и продължи да сервира достатъчно убедително, за да спечели лесен и бърз гейм от начален удар, след като предишните му две подавания бяха продължителни – 5:2.

Петата двойна грешка на Гофен доведе до дюс, а поредният форхенд в аут от негова страна осигури първи мачбол за Димитров, който бе отразен с класическа комбинация от сервис и форхенд в противоположните диагонали. От втория опит вече Димитров свърши работата още в осмия гейм, като завърши с форхенд-уинър след поредното дълго и вълнуващо разиграване за крайното 6:0, 6:2 след 1 час и 14 минути игра.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Прочетете условията. Които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Тенис мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Тенис само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.