Гледайте на живо битката на ГП на Китай

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън стартира от първа позиция в днешната Гран При на Китай и ще направи всичко по силите си да спре победния ход на пилота на Ферари Себастиан Фетел. Битката помежду им обещава да бъде титанична през тази година, което може само да радва всички фенове на спорта.

Втора стартова редица в Шанхай е окупирана от финландски пилоти. Третото място във вчерашната квалификация си заслужи другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас. От четвърта позиция Кими Райконен от Ферари ще пробва да намери място на подиума.

Гледайте на ЖИВО ТУК.

На старта Люис Хамилтън беше безгрешен и не позволи на втория Себастиан Фетел да го изпревари. Ботас пробва атака, но германецът се защити добре и не му позволи да го изпревари. Няколко завоя по-късно се стигна до първия инцидент на изсъхващата писта, където всички пилоти избраха да стартират с гуми за мокро интермедия с изключение на Карлос Сайнц.

Пилотът на Уилямс Ланс Строл бе завъртян от болид на Форс Индия и излетя от пистата, приключвайки състезанието си в чакъла. Това доведе до активирането на виртуалната кола за сигурност.

В третата обиколка Фетел влезе първи от лидерите в бокса за смяна на гумите интермедия с меките сликове на Пирели. В същото време Верстапен остава на пистата и от дъното стигна до петото място.

Тежка катастрофа на Антонио Джовинаци от Заубер изкара реалната кола за сигурността. Италианският резервен пилот на швейцарския тим разби втори болид за по-малко от 24 часа след грешката си във вчерашната квалификация. Всички лидери минаха през бокса, като Фетел загуби най-много след като за него това бе втори бокс в разстояние на няколко обиколки.

bet365