Винялес оглави първата тренировка в MotoGP, докато Маркес катастрофира

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Маверик Винялес продължи силното си представяне със своя нов мотоциклет и оглави първата свободна тренировка за Гран При на Аржентина – втори кръг от календара на сезон 2017 в MotoGP.

Марк Маркес първи записа най-добро време – 1:43.978 минути, но само десетина минути по-късно Винялес излезе начело. Маркес катастрофира на завой номер 2, преобръщайки се няколко пъти в чакъла, но бързо се изправи на крака при оставащи 22 минути до края на тренировъчната сесия. Това бе първата катастрофа за уикенда, но за щастие без сериозно пострадали. Десет минути по-късно Маркес излезе на пистата с нов мотор, но не успя да напредне особено в класирането, оставайки на 11-а позиция.

Шестима от деветте най-бързи пилоти пък са със сателитни машини.
Валентино Роси не даде много от себе си в тази първа тренировка за уикенда и завърши 16-и – позиция след Хорхе Лоренсо и три пред Дани Педроса.

Всички пилоти бяха информирани, че трябва да натрупат поне пет пълни успешни обиколки с най-твърдите гуми на Michelin в някоя от двете петъчни тренировки. Ако някой от тях не изпълни заповедта, ще бъде наказан с неделен старт шест места по-назад от резултата си в квалификацията.

Това се случва заради инцидента на Скот Рединг миналата година в Аржентина, когато задната му гума се запали, състезанието бе скъсено заради безопасността на пилотите, а по време на него бяха използвани по два мотоциклета от всеки състезател.

bet365