Видеоасистент-реферите (ВАР) ще променят издъно елитния футбол

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Видеоасистент-реферите (ВАР) ще променят издъно елитния футбол и нямам търпение те да бъдат въведени в Премиър Лийг. Това ще удължи мачовете с около пет минути, ще укроти празнуванията на голове, ще даде възможност на помощник-съдиите да пускат нападателите при съмнителни положения за засада и вероятно ще причини тотално объркване вътре в стадионите. Но всичко това пак си е твърде малка цена и аз продължавам да горя от нетърпение да се случи.

Макар че то не би спасило например Съндърланд в неделя срещу Манчестър Юнайтед. Себастиан Ларшон бе изгонен, защото влезе с бутоните напред високо и пропусна топката. Хауърд Уеб информира коментаторите на ITV за новите правила преди Евро 2016 и един от въпросите, които съдиите си задават, е: използва ли нарушителят бутоните си с цел причиняване сериозна контузия на своя съперник, или използва крака си за шпагат извън правилата? Очевидно съдията в неделя Крейг Поусън реши, че става въпрос за първото, и доказателствата оправдават решението му. Всяко влизане над глезена с бутоните напред ще ти изкара червен картон и не би имало как видеоасистентите да отменят наказанието.

Следващия сезон английската Футболна асоциация иска да използва системата с ВАР от 3-тия кръг на Купата на Англия за получаване на пълна информация по решения за дузпи, червени картони, голове и сбъркана самоличност на нарушители. Очаква се тя да бъде използвана също за Купата на лигата, а и на Мондиал 2018 в Русия, тъй че е по-добре да свикваме с нея.

Само преди няколко седмици покривах мача между Франция и Испания, където системата бе употребена за втори път в контрола. И бе забележително успешна: един гол бе правилно отменен, а друг бе спрян от страничния съдия, за да бъде впоследствие зачетен чрез ВАР. Точно в целта!

Но забравете за головете: системата успя също така да принуди играчите да се съсредоточат изцяло върху играта. Знаете отлично онези сцени след ключово съдийско решение, когато футболистите на ощетения отбор прекарват следващите десет минути в оспорване на всяко следващо свирене на рефера срещу тях; обезсърчението струи от всяка пора на телата им, страстите се нажежават и е нужно твърде много време, за да се успокои играта, а това разсейва всички на терена от основната им задача: да играят.

Благодарение на ВАР това ще бъде до голяма степен отстранено от картинката. Поне това е доказателството от Париж. Футболистите бяха вложили в нея цялото си доверие. Това бяха играчи от топ нивото на футбола, които просто приеха факта, че когато дадено положение е прегледано, дори и да е срещу тях, трябва да го преглътнат и просто да продължат да играят. Защото знаеха, че така е редно.

Представете си само да можете да отстраните от играта онзи вечен досаден футболист, който при всяка свирка на съдията отива при него и му досажда с изказване на своето мнение по въпроса. Та това ще е нещо удивително за футбола и още по-добро за съдиите. Хубаво е, че Джоуи Бартън ще се отказва скоро.

Не, това не иде да рече, че приемам ВАР напълно безпрекословно и без съмненията си. Фактът например, че системата ще бъде използвана само в елитните мачове, увеличава разделението между върховите етажи на футбола и тези надолу чак до корените му. Има и още няколко технически въпроси за доизпипване по отношение на това как ще се съобщават решенията на хората на стадиона и на зрителите пред телевизорите.

Генерално погледнато обаче, въвеждането на ВАР ще е огромен плюс и ще намали значително възможностите за треньорите да прехвърлят върху съдиите вината за своите собствени гафове.

Какво има да не му обичаш на това!?1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.