Ван Перси обвини Луис ван Гаал

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Робин ван Перси посочи сънародиника и треньор на Манчестър Юнайтед – Луис ван Гаал,като причина за решението на холандеца да си тръгне от „Олд Трафорд“ и да облече екипа на турския Фенербахче.

Ван Перси обвини селекционерът на Юнайтед, че не му е дал справедлив шанс да си върне титулярното място в отбора. Нападателят получи контузия през сезона и това го извади от игра. След завръшането си на терена, ван Перси все по-често бе оставян на пейката.

Робин ван Перси

Кулминацията на напрежението между двамата холандци стигна връх, когато ван Перси бе оставен на пейката при загубата от Челси с 0:1 през Април.

Холандският национал сподели пред „Съндей Таймс„, че след завръщането си от контузията е помолил ван Гаал да играе с резервите за да навакса изпуснатите минути на терена, но селекционерът е постъпил некоректно с него.

„Помолих ван Гаал да играя с втория тим за да възвърна оптималната си форма, но бях оставен на пейката отново. Отношенията ми с треньора се промениха и това се усети и от другите в клуба“.

„По време на почивката ми мислех да се върна в Юнайтед и да се боря за титулярното място, но шансовете са нечестни. Не се ядосвам и не го приемам лично. Това е част от футбола и аз съм професионалист. Винаги трябва да се извлича максималното от всяка ситуация и аз това и направих“, допълни Робин ван Перси.