Борусия Дортмунд с феноменален обрат преди Лига Европа

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Борусия Дортмунд стигна до феномелаен обрат след като изоставаше с 3 гола в първия мач от плейофите за влизане в Лига Евопа срещу Одд Гренланд.

Мачът се игра в норвежкия Шиен пред близо 12 000, като до средата на първото полувреме „черно-жълтите“ изоставаха в резултата с 3 гола. Отборът на Юрген Клоп успя да се съвземе и за едно полувреме съумя да вкара 4 гола и да вземе победата от мача преди реванша, който ще се играе на „Сигнал Идуна Парк“.

Срещата започна ударно за домакините и 14 секунди след началния съдийски сигнал се стигна до откриване на резултата. Топката бе изритана от центъра, стигна до левия фланг и с хубаво центриране стигна до Самуелсен, който бе точен с глава за 1:0.

В 20-тата минута Нордклеве удвои преднината на норвежците след хубав пробив през центъра на защитата. Само 2 минути по-късно домакините от Шиен стигнаха до класическото 3:0. Еспен Руд вкара страхотен гол от 30-метров фаул и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Роман Вайденфелер.

Борусия Дортмунд успя да върне едно попадение в 34-тата минута след грешка на вратаря на Одд Гренланд. Стража изпусна топката след изстрел на Гюндоган и Обамеянг се възползва от възможността да прати топката в мрежата.

Борусия Дортмунд

През второто полувреме немците наложиха своето темпо на игра.

В 47-та минута Шинджи Кагава направи резултата 3:2 след като остана сам в наказателното поле. В 76-тата минута Марсел Шмелцер проби по лявото крило и центрира ниско топката в наказателното поле. Голмайсторът Обамеянг засече паса от точката на дузпата и върна надеждите на своя отбор.

Крайното 4:3 оформи Мхитарян в 84-тата минута. Кагава центрира отляво и нападателят на Борусия засече топката с глава.