Атланта не се спира: Кливланд последва съдбата на Бостън

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Тим Хардауей-младши до последно бе под въпрос за гостуването на Атланта в Кливланд, но въпреки проблемите с травми, които го преследваха в отминалите дни, бе по екип и имаше дейно участие в победата на Хоукс със 114:100. Така тимът от щата Джорджия спечели втори пореден успех срещу лидерите в своята конференция, като по-рано през седмицата надделя и над Бостън, а участието в плейофите изглежда все по-реално.

Именно Хардауей-младши бе най-резултатен за гостите със своите 22 точки, а 15 от тях дойдоха в заключителните 12 минути в “Куикън Лоунс Арина”. Атланта вкара 31 точки в този период, както и в предходните два и спечели за втори път през сезона като гост на шампионите.

Двата отбора ще се срещнат още веднъж преди началото на елиминациите – на 9 април, но този път домакин ще бъде Атланта.

Майк Дънлийви вкара 20 точки за 20 минути срещу бившия си тим при 80% от тройката – 4/5. Ветеранът бе използван от Кавс като разменна монета в сделката, осигурила преминаването на Кайл Корвър в посока Охайо. Ерсан Илясова и Майк Мускала вкараха по 13 точки, Крис Хъмфрис остана с 12, а Малкълм Дилейни с 10.

“Ястребите” бяха във вихъра си и вкараха 16 тройки от 37 опита, а освен това направиха впечатляващите 39 асистенции и само 11 грешки.

ЛеБрон Джеймс пропусна само три стрелби от игра и завърши с 27 точки, но въпреки това Кливланд инкасира загуба №27 през сезона. Кайри Ървинг с 18 точки, Чанинг Фрай с 16 и Кевин Лав с 15, но при стрелба 6/7 и 15 борби бяха останалите топреализатори за състава на Тайрон Лу.

Треньорът на актуалния първенец на НБА описа загубата от Хоукс като “глупава” и добави, че възпитаниците му не са се отнесли с нужното уважение към Атланта, чийто баланс след тази победа е 41-38, отреждайки им петото място в класирането на Изток.

Атланта ще завърши редовния сезон с домакинства на Кливланд и Шарлът и гостуване на Индиана.

bet365