Ами ако Флорентино скочи за Меси?

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Това би било същинска бомба! Отигран шедьовър. Най-големият трансфер в историята. Би надскочил в пъти онази стратегическа операция по привличането на Луиш Фиго, която нанесе толкова трайна люта рана на Барселона в галактическата ера на Реал Мадрид. Ако Флорентино Перес скочи за Лионел Меси и го докара на Чамартин, би направил рязък завой към по-добро в историята на клуба.

При липсата на звезди от най-висше ниво на пазара през идното лято защо да не се тръгне към най-добрия възможен играч и да се събере в един отбор с Най-добрия на годината. Наличието на Кристиано Роналдо и Меси в една единайсеторка би наложило монопол във футбола и би предизвикало изключителен интерес към всеки един мач на „белите”. Истина е, че Мадрид би се насладил на тяхната игра в едва четвъртото им десетилетие (аржентинецът навършва 30 на 24 юни), ала на двамата разделили си последните девет „Златни топки” футболисти все още им остава по петилетка, в която да правят разликата с останалите и да бележат фантастични голове. Така че ако на Флорентино му щукне да скочи за Меси?…

Не би бил първият случай в историята, когато Перес опитва да вземе аса на вечния съперник. Това вече се е случвало, поне толкова излязоха наяве, три пъти. Първата представена му възможност да привлече Меси бе преди повече от десетилетие. Сантос Маркес – агентът, който състави плановете и осъществи трансферите на Фиго и Зинедин Зидан в началото на века (операции с имена съответно „Хирошима” и „Нагасаки”) – представи шанса на Флорентино да доведе Меси. Играчът обаче тогава бе само на 19 години, а президентът на „лос меренгес” обичаше да купува по-зрели и скъпи звезди.

През февруари 2006 г. Перес бе свален от поста и когато се завърна през юни 2009-а, Ла Пулга се бе насочил към първата си „Златна топка”. Рамон Калдерон вече дръзко бе доказал с договорката на Кристиано Роналдо, че всеки президент на Мадрид е способен да докара някой галактико, така че Флорентино няколко пъти сериозно обмисляше как да купи Меси в отговор.

И третият случай, в който тръгна да съставя план за операцията на века, бе наскоро. Идеята бе възможно най-простата: да се плати неустойката по клаузата за разтрогване на договора на аржентинеца в размер на 250 млн. евро (плюс 10 милиона комисиона за неговия агент) и базова заплата от 25 млн. евро годишно. За да осъществи този си план, бе от жизненоважно значение Меси да влезе в сблъсък с Барса. Това обаче нито играчът, нито баща му имат желание да правят от благодарност към клуба, който се довери на Лео още 13-годишен. Колкото и да се дразнят от абсурдните декларации на ръководителите на „блаугранас” в последно време.

Ако все пак се осъществи това обстоятелство и Меси реши да се сбори с управата с цел да я притисне да го пусне да си тръгне (в Мадрид, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед или Пари Сен Жермен), цената му би спаднала доста под клаузата от 250 млн. до 80-100 милиона, защото „сега договорът му е в период без проекция”, както обяснява един специализиран в големи трансфери посредник. Това със сигурност ще амбицира Флорентино, както и бившия наставник на аржентинеца Джосеп Гуардиола, подкрепен от арабските милиарди в Сити.

Да, на този етап подобен трансфер изглежда научна фантастика. Но и никой не вярваше навремето, че Фиго може да отиде в Мадрид, пък той смени „Камп Ноу” със „Сантиаго Бернабеу”. Почти е невъзможно Меси да напусне Барса, още повече за да премине в Мадрид. Много е възможно съвсем скоро да бъде обявен официално новият му договор, защото би трябвало всичко вече да е уговорено. Но е факт, че тази скандална операция е обмисляна и че е имало контакти между замесените страни.

Друг детайл е, че най-богатият китайски предприемач Уан Дзянлин – сега втори акционер в Атлетико Мадрид, може да вземе контролния пакет и да поиска да купи Лионел Андрес Меси Кучитини, за да го облече в червено-бяло и да го направи емблема на новия и сочен за най-добър стадион в света „Уанда Метрополитано”. Не би имал никакъв проблем да извади каквито и да било пари за целта, макар че би било трудно да бъде убеден Меси да каже „да” на трениран от Диего Симеоне отбор заради неодобрение на начина на игра. Това обаче е различна история…Bet365 Livescore предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Те също предлагат на живо и други популярни спортове като баскетбол, тенис, волейбол, билярд и много други. Тук можете да откриете предстоящи спортни събития, които ще бъдат предавани пряко. Това означава, че най-популярните събития от света на спорта ще бъде само на един клик разстояние.
1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.