Пауло Дибала даде пространно интервю за „Мундо Депортиво”, „Марка”, „Тутоспорт” и „Ла Република”

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Пауло Дибала е една от изгряващите суперзвезди на световния футбол. Нападателят на Ювентус – една от мишените на Барселона за в бъдеще, ще премери сили с „лос асулграна” и със своя идол Лионел Меси във вторник вечер в четвъртфиналите от Шампионската лига. Преди този първи огромен сблъсък в своята кариера 23-годишният аржентинец даде пространно интервю за „Мундо Депортиво”, „Марка”, „Тутоспорт” и „Ла Република”. В него открехва вратата за бъдещо преминаване в Барса и твърди, че настоящият му отбор влиза в супердвубоя в по-добра форма от съперника.

– Имахте контузия. Как влизате в този мач?
– Добре. Доволен съм, защото след контузията и пропуснатите мачове на националния тим усещам, че лека-полека се връщам във форма. Треньорът ми даде 90-те минути срещу Киево и натрупах самочувствие. Мисля, че влизаме в мача по най-добрия възможен начин.

– За първи път ще имате Меси за съперник. Ще е особено ли чувството?
– Да, защото му се възхищавам. Но аз играя за Ювентус, а той – за Барселона, та и двамата ще искаме да победим. Възхищавам му се като на съотборник, като на съперник, ала на терена ще сторя всичко, за да победя.

– Говорихте ли си за този мач по време на лагера на националния тим?
– Не. Измайтапих го, че щом няма да идвам, няма да може да ме бъзика (б.и. – смее се). Знаем, че за да бием, ще трябва да преодолеем не само него – Барса е огромен отбор, там е и Неймар, който е в най-добрия етап от кариерата си и няма да се повлияе от червения си картон срещу Малага.

– В Лео ли се вглеждате за всичко?
– Да, вече казах, че се възхищавам от него. Откакто изгря в Барса, винаги гледам мачовете му, защото харесвам играта и същността му. Но и аз искам да побеждавам – той вече има много трофеи в ШЛ, а аз нямам ни един и искам тази година да взема първия си. Според мен влизаме в сблъсъка в по-добра форма от тях, ала трябва да ги уважаваме заради всичко постигнато – и Лео, и останалите.

– Плашите ли се, че Барса и Меси ще са разлютени от поражението в Малага и ще искат да се реваншират срещу вас?
– Настройката се променя, когато играеш в ШЛ и в първенството. Ние сме силни домакини и ще дадем всичко, за да бием. Със сигурност загубата им в Малага не е нещо положително и ще искат да обърнат нещата срещу нас, ала и ние ще дадем най-доброто от себе си. Не гледах този мач, ще видим във вторник какво ще се получи.

– А плашите ли се след шестте гола на Барса срещу ПСЖ?
– Не, не е страх, а уважение. Защото влизаме в мача в най-добрия си момент. Те сториха изключително нещо срещу Пари Сен Жермен, но според мен парижани не влязоха с правилната настройка в реванша. На нас това може само да ни помогне като поука, макар че за начало имаме да изиграем първия мач.

– Срещу Киево сменихте ролята си и изглеждаше, че се забавлявате повече…
– Да, тренерът ми даде свобода да се движа навсякъде по терена, а в тази роля най-много обичам да играя още от дете. Най-трудното нещо е да си по-далеч от вратата, ала на мен ми се харесва.

– Кои са силните и кои са слабите страни на Барса?
– Най-доброто при тях е начинът им да атакуват, когато вземат топката – всички знаете кои са техните нападатели. А недостатъците са, че когато се защитават и нямат топката, оставят много свободни пространства. За нас ще е жизненоважно да им отнемаме топката в центъра и да контраатакуваме на скорост.

– Това ли е най-доброто състояние на Юве?
– Според мен можем да се подобрим още много. Прекарахме трудна седмица с два мача срещу Наполи, ала за Барса ще сме в оптимална кондиция.

– За Вас миналия сезон донесе най-добрите Ви голови показатели до момента, а заедно с Гонсало Игуаин убивате мита, че в Италия е трудно да се вкарват голове…
– Напротив, наистина не е лесно, защото тук отборите много се затварят и не излизат толкова в атаки, оставяйки празни пространства както в Испания или Англия. На нас с Гонсало ни харесва да вкарваме голове и постоянно си говорим как не бива да се задоволяваме само с един или два, а да търсим повече.

– След гола срещу Киево се прегръщахте дълго с него. Изглеждаше по-особено празнуване в сравнение с други пъти…
– Не, нищо по-особено. Видяното единствено остави впечатлението, че играем пет години заедно – все по-добре се разбираме. Освен това се виждаме извън футбола, идваме заедно на тренировки и тази близост се предава и на терена.

– Преди три години играехте в Серия Б с Палермо, а утре излизате срещу Барса в четвъртфинал в ШЛ. Как се промени Дибала в тези три години като играч и като личност?
– Във всичко, израснах ужасно много… И престоят в Серия Б ми помогна за това. Промених играта си, което е нормално при отиване в гранд като Юве. Трудно ми беше да си представя всичко това, а мачът утре ще е един от най-специалните в кариерата ми. Много съм щастлив от целия този развой.

– Само подобрение на финансовите условия в договора Ви ли остава, за да се усетите окончателно като един от елитните играчи в света?
– Много се изговори за моя договор. Аз не мисля за това, а за работата и всекидневното си израстване. Има доста играчи на моите години, които вече са спечелили куп трофеи, а моята цел е да ги настигна. Слушам своите съотборници, своя треньор и хората от клуба, трудя се, за да се подобрявам. Не парите ще ме изведат до върха, а трудът.

– Вече казахте, че по време на престоя Ви в Серия Б не сте си представял, че ще играете в такъв мач като утрешния с Барса. А представяте ли си след време да направите още една крачка в развитието си, заигравайки на „Камп Ноу”?
– (Б.и. – въздъхва дълбоко и се замисля.) Не зная. Както вече казах, в Палермо ми бе трудно да си мисля какво ще ми се случи след три години. Трудно е да знаеш какво ще ти донесе дори и утрешният ден. Затова се опитвам да се наслаждавам ден за ден на живота в Юве и не мисля толкова напред във времето. Всичко може да се случи, ала тук хората ме обичат, отнасят се добре с мен и искам да се насладя на това изживяване.

– Заговори се за такъв вариант и защото преди години гледахте един Класико на „Камп Ноу” и може би Ви е минала през главата мисълта един ден да сте на терена на този стадион, а не на трибуните…
– Да, наистина ми мина през главата и на 19 април ще се осъществи. За мен беше мечта да гледам този мач, защото винаги съм харесвал играта на Барса с великите нейни играчи. Ще е много хубаво да изиграя такъв мач и да измъкна добър резултат.

– Лицето Ви светва, като заговорите за Барса…
– Защото в Аржентина винаги се идентифицираме с Меси. Той винаги е бил моят кумир, а сега ще опитам да го надвия като съперник.

– Невъзможно е да не виждаме паралелите между Вас и него: започнахте рано пътя си в Европа, левичари сте, играете в една роля… В Аржентина Ви виждат като наследник на Меси и чакат по време на отсъствието му поради наказание да станете спасител и да класирате тима на Мондиала в Русия…
– Хората трябва да разберат, че аз не съм Меси. Аз съм Дибала! Разбирам нуждата от сравнения, ала нещата са различни. Има само един Меси, както имаше и само един Марадона. Със сигурност да се замени играч като него няма да е лесна задача. Хората ме натовариха с огромни очаквания и трябва да понеса този голям натиск.

– Вкарването на един важен гол ще е достатъчно ли, за да се почувствате част от голямата сцена?
– Да. Ако го вкарам на Барса, всички ще говорят за това и ще премина на друго ниво. Но и ако играя както срещу Киево и не вкарам гол, а асистирам, ще съм също толкова щастлив. Срещу Барса искам да играя обичайната си игра: да движа отбора, да асистирам на колегите си и да се радвам на изживяването на терена.

– Ако все пак се разпишете утре, ще повторите ли маската?
– Да. Донесе ми късмет решението да заложа на това празнуване след пропуснат гол срещу Милан за Суперкупата.

– Дани Алвеш помага ли Ви с по-детайлна информация за Барса?
– Говорим много с него, добри приятели сме. Питах го някои неща за дадени бивши негови съотборници, но главно за това как той играе, защото сме на един фланг. Дани е дал много асистенции на Лео (Меси) и опитвам да се възползвам максимално от него, защото е велик и в атакуващата, и в защитната фаза на играта.

– Казахте, че влизате в мача в най-добрия си момент. Виждате ли се като победители в ШЛ при отстраняване на Барса?
– Ако успеем да ги елиминираме, ще ни остане една крачка по-малко до трофея и ще ни се вдъхне силна доза самочувствие, но трябва да караме стъпка по стъпка, защото тепърва след утрешния мач има и реванш на „Камп Ноу”.

– Забелязвате ли по-особена жажда в съблекалнята след загубения финал в Берлин преди две години?
– Съблекалнята е надъхана. Бяхме готови да излезем да играем още в деня след мача с Киево. Всички се готвим максимално добре за този мач. Знаем, че напрежението не е върху нас, така че ще дадем най-доброто от себе си.

– Масимилиано Алегри каза, че с нищо по-специално не сте се готвили за този мач…
– Е, със сигурност няма да е лесно да гледаме на този мач като на всеки друг, защото е четвъртфинал в най-големия турнир, а насреща ни е Барса.

– Липсата на Серхио Бускетс как може да се отрази на мача?
– Той е важен играч за тях, но съставът им е широк и треньорът ще намери добра смяна. И вратарите в Барса могат да играят халфове.

– Изненадва ли Ви показваното самочувствие от Марк-Андре тер Стеген?
– Да, определено придава сигурност на отбора, но сто процента е въпрос и на това как го тренират. Аз обаче твърдя, че Джанлуиджи Буфон е най-големият вратар в историята, колкото и спокоен да е Тер Стеген в играта с крака.

– Коя е тайната зад серията на Юве от 47 мача без загуба на „Ювентус Стейдиъм”?
– Жалко, че след това трябва да играем на „Камп Ноу” (б.и. – смее се), ала постигнатото в тези 47 мача е много значимо и се дължи и на привържениците ни, които винаги бяха зад нас. Толкова са близо, че все едно са на терена до нас.Нека Ви напомним, че всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.