Ернесто Валверде официално подписа договор за 2+1 години с каталунския клуб

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Новият старши треньор на Барселона Ернесто Валверде официално подписа договор за 2+1 години с каталунския клуб. 53-годишният специалист не скри вълнението си от новото предизвикателство. „Благодарен съм за доверието в мен. За мен е огромна привилегия. Зная, че с това идва и голяма отговорност. Тук съм заедно с работата си, с идеите си, с които започвам този нов проект“, заяви наставникът след подписването на контракта.

„Идвам от много специален клуб (Атлетик Билбао). Тук (в Барселона) искам да пренеса всичките си идеи. Моите предшественици в Барселона свършиха много работа и спечелиха много трофеи. Нямам никакви съмнения в правото на философията на Кройф“, довери той.

„Зная добре, че предишните треньори са работили тук с идеята да запазят стила на Барса. Аз добре зная какво представлява в Барселона, работил съм тук. Сега трябва отново да се адаптирам. Идеята ми е да се обърна още повече към стила на Барса“, сподели новият треньор.

След първоначалното си изказване Валверде даде и първата си пресконференция като треньор на „лос кулес“. „Трябва да се приспособя към играта и стила на отбора, защото с тях тимът постигна много успехи. С каква система ще играя? Мисля, че отборът се справя добре и в 4-3-3, и в 3-4-3. Всичко е динамика, важното е да контролираме играта. Луис Енрике не се отдалечи от стила, Барса беше разпознаваем отбор“, призна той.

„За мен ще е страхотно преживяване да ръководя Меси, той най-добрият футболист в света. Меси сякаш е стигнал върха си, но винаги може да ни изненада. Надявам се да успея да му помогна. Аз лично ще се наслаждавам на работата с него. Той може да бъде решаваща фигура без значение от позицията си на терена“, каза специалистът от Екстремадура. Запитан за изтичащия договор на Лео, Ернесто заяви: „Всички са настроени положителни, че той ще остане, аз също“.

„Иниеста е много важен за отбора и за клуба. Сержи Роберто може да играе и като бек, и в центъра на терена. Алейш Видал също е част от отбора“, довери наставникът на „синьо-червените“. „Трябва да анализираме добре всичко. Играта на Барса винаги е била въз основа на колектива. Важно е тимът да играе балансирано. Нужно е да намерим точната форма, за да играем комфортно. (…) Да, тимът не спечели титлата тази година, но взе Купата на краля и Суперкупата на Испания. Луис Енрике нареди куп трофеи в последните години“, призна Валверде.
Запитан дали трябва да се дава почивка на триото Меси, Луис Суарес и Неймар, за да бъдат свежи в края на сезона, той отговори: „Трябва да преценим нещата. Наистина е важно в края на сезона да имаме шанс за всички трофеи, но и да сме в добра форма. Най-важното е в края да се борим на всички фронтове“.

Това лято предстоят три издания на Ел Класико – два мача за Суперкупата на Испания и една контрола с Реал Мадрид. „Важно е да започнем силно. Суперкупата ни предлага възможност да започнем сезона с трофей“, каза той. Валверде обърна внимание и на детско-юношеската школа: „Бих искал да имам силна връзка с школата. Там са момчетата, които могат да се изкачат в първия тим. Ще е по-хубаво дублиращият отбор да се изкачи в Сегунда. За мен е важно да знам за момчетата, които се развиват добре“.

Нека Ви напомним, че всички мачове от Ла Лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове, където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.