Валентино Роси знаел, че новият мотоциклет ще го зарадва

bet365 бонус код и бет365 регистрация вход 365 prognozi

Старият мотоциклет на Валентино Роси никога не е бил опция за тазгодишната му кампания, признава италианецът въпреки сериозните си проблеми с новия М1 по време на предсезонната подготовка.

Прожекторите в Yamaha бяха изместени върху новият им пилот Маверик Винялес, който имаше нелеката задача да замести Хорхе Лоренсо и досега се справя брилянтно. Той отключи моментално потенциала на мотоциклета и бе на върха във всеки един предсезонен тест, както и в първото състезание за новия сезон в Катар.

Мотоциклетът, с който този сезон ще търсят победа сателитните пилоти на Yamaha Йоан Зарко и Йонас Фолгер, е миналогодишният на Роси, но той признава, че тази версия никога не е била на преден план за сезон 2017.

„Когато дойде време за състезанието изпипахме много добре настройките на мотоциклета. В началото на тестовете бях по-доволен от старата версия, но в екипа ми настояваха на новата. Впоследствие стана ясно, че на мен ми е трябвало повече време отколкото на Винялес, но мотоциклетът със сигурност има голям потенциал“, откровен бе Роси.

Доктора не е бил впечатлен от 2017 M1 първоначално, катастрофирайки с него още първия ден във Валенсия, но усетил, че с екипът му правят известни попадения по време на частия тест на „Сепанг“.

bet365